Én måned til at Surfers Cup løber af stablen i Lynæs!
10. maj 2017
Vind en ny trapez fra NP – vis os dit surfbillede fra sommeren 2017!
8. juli 2017

Surfers Cup i Lynæs: et mix af elite og fremtiden

I weekenden blev første afdeling af Surfers Cup afviklet i Lynæs som en del af Lyn-X open. Høj solskin, masser af aktivitet på land og vand, en strand og havn fyldt med glade mennesker – rammerne var helt i top. Lørdag og søndag blev der sejlet hhv. 4 og 3 sejladser, hvor både elite og begyndere surfede på samme bane. Nikolaj Kruppa løb med sejren i Elite, efter total dominans. Veronika Perko vandt i Øvede og Kvinder, imens en storsejlende Christian Stræde fra Oure vandt Begynder og U18.

Lørdag med høj solskin og en rigtig sommersurf

Det er ingen hemmelighed, at både arrangører og deltagere håbede på mere vind end dét, der ramte stranden ved Lynæs. Let vind omkring 5 m/s gjorde det akkurat mulig for Formula og Foil at plane rundt på en 8-tals bane. Forholdene var ideelle til begynderne, som nød godt af de milde forhold og det lave vand.

Dagen blev domineret af Nikolaj Kruppa, som vandt alle sejladser, bortset fra den første, som han ikke nåede. Dagens store overraskelse må siges at være Christian Stræde, som kun har windsurfet siden sommeren, hvor han startede på Oure efterskole. Christian var konsekvent i top-3 om lørdagen blandt langt mere erfarende konkurrenter. En anden overraskelse var Veronika Perko, som også var med helt fremme. Dét til stor glæde for arrangørerne Sebastian Kornum og Danni Jakobsen at se Veronika gøre fin figur, da de har fulgt hende til deres Jibe Clinics – samt at hun viser flaget for pigerne, der generelt er mere tilbageholdende med stævnedeltagelse.

Dagen blev afsluttet i rigtig sommer-stil med hygge på stranden samt god mad og drikke. 

Søndag med downwind slalom og dominans på foil

Endnu en gang blev dagen domineret af Nikolaj Kruppa, som havde skiftet sin Formula ud med foil. Nikolaj havde sin første tur på foil dagen før, men det lykkedes ham at vinde dagens tre sejladser. Sidste sejlads blev afgjort på målstregen, hvor foil udstyret viste sin fordel over slalom, når vinden skifter retning. Kasper Juul Larsen lå til sejr, men måtte se sig slået i den lette vind.

I Øvede vågnede Ebbe S. Andersen op til dåd og sejlede to flotte 2. pladser og en 5. plads i hus. Det var dog ikke nok til at slå Michael Falkenberg, som selv måtte se sig slået af Veronika Perko om førstepladsen. De tre nordjyder fra NWK sejlede et flot stævne, og medbragte i sædvanlig stil godt humør.

Kvinde klassen blev vundet af Veronika Perko, foran Line Bang Wittrup, som blev noteret for en 3. plads i stævnets første sejlads. Line er ung og fyldt med gå-på-mod, og det bliver spændende at følge hende fremadrettet. Tredjepladsen blev indtaget af Caroline Nørgaard, der ligesom arrangørerne har en fortid i Skive Windsurfing klub. Udover at hjælpe som præmiepige viste Caroline Nørgaard samtidig at hun ikke har glemt hvordan man windsurfer, selvom tiden er knap ved siden af studierne. 4. pladsen blev indtaget af Ida Schmock, som var med i sit første stævne. Kun 11 år gammel var det en smule overvældende at skulle sejle imod elite surfere og store sejl. Gejsten blev bemærket af arrangørerne, som belønnede det med en fighterpræmie.

U18 – Fra venstre Rasmus Schmock, Christian Stræde og Line Bang Wittrup.

ELITE
Placering Deltager Net
1 Nikolaj Kruppa 5
2 Rasmus Schmock 23
3 Anders Boje 52
4 Søren Kjær 63
5 Kasper Juul Larsen 66
ØVEDE
Placering Deltager Net
1 Veronika Perko 17
2 Michael Falkenberg Larsen 17
3 Ebbe Andersen 19
4 Line Bang Wittrup 28
5 Per Mejdahl 38
6 Jeppe Djurtoft 47
7 Jakob Johansen 49
8 Caroline  Nørgaard 63
BEGYNDER
Placering Deltager Net
1 Christian Stræde 12
2 Bertram Brauner 46
3 Ida Schmock 68
KVINDER
Placering Deltager Net
1 Veronika Perko 17
2 Line Bang Wittrup 28
3 Caroline  Nørgaard 63
4 Ida Schmock 68
U18
Placering Deltager Net
1 Christian Stræde 12
2 Rasmus Schmock 23
3 Line Bang Wittrup 28
4 Bertram Brauner 46
5 Ida Schmock 68

Der skal lyde en stor tak fra arrangørerne til de mange frivillige, som hjalp til ved stævnet. Derudover skal der lyde en kæmpe tak til vores sponsorer, som sørger for gaver til vinderne: Nautic Surf- og Ski, Faxe Kondi Booster, Surfzonen, Quiksilver, Maritimcenter Skive, Skive Windsurfing klub, Dansk Sejlunion og Pedersen og Nielsen. Uden dem er et stævne som Surfers Cup umuligt at afvikle. Finalen af Surfers Cup sejles i Ejsing ved Struer d. 19. august og tilmeldingen er åben her: https://surferscup.dk/tilmelding/

Alle billeder, video og resultater kan findes på vores Facebookside HER.

Vi ses i Ejsing og til Jibe Clinic!

Sebastian Kornum og Danni Jakobsen

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.