Surfers Cup arrangerer to stævner og fem clinics i 2017
26. januar 2017
7 hurtige til Michael Eliasen fra Kalundborg
8. marts 2017

Har du mødt Kasper Thrane – en passioneret windsurfer fra det vestjyske

Navn: Kasper Thrane

Surfklub: Ho bugt sejlklub

Hvilken klasse deltager du i: elite

Hvor mange år har du windsurfet? Næsten 22 år, og kan stadig ikke vente til jeg skal på vandet næste gang, det er bare den bedste sport i verden.

Hvad ser du frem til, ved Surfers Cup 2017?
Jeg kan godt lide at heatsene er lidt længere(20 minuter sidste år), så man kan sejle sig op hvis man laver en dårlig start, ligeledes betyder det mere hvor god ens cardio er, kontra downwinds heatsene i ranglisten som er overstået på 4 minutter, for en langsom gut som mig.

Det sociale aspekt er altid super vigtigt, det skal være hyggeligt ellers kommer man jo ikke igen, og der var surferscup sidste år i topklasse, mad og stemning osv. passede bare.

Var du med sidste år I Ejsing, og hvordan gik det?
Jeg var med, desværre ejer jeg ikke formula-udstyr og det var desværre det rigtige setup sidste år, men jeg havde lånt en 9,0 og en 49ér finne, så kunne komme op og plane, og havde nogle rigtig tætte dueller med Malthe Elholm, vi havde vores egen kamp i kampen og det endte vist at vi vandt et heat hver, så der er dømt revanche i år.

Tja, hvis budgettet tillader det, gemmer jeg nok en foil et sted i varevognen så jeg kan drille formula-drengene, men i år kommer der selvfølgelig mere vind og ligeså meget sol. Et lille trick, hvis det bliver ligeså varmt, er at gemme en flaske vand i mastelommen, da der er langt fra startlinien ind til stranden.

Beskriv en helt perfekt dag på vandet – hvorhenne, hvilket udstyr og med hvem?
Det er Hvidbjerg Strand i Blåvand, vindretning 280 grader, vind nok til 4,7eren og det lille bølgeboard, lige omkring højvande(der er bølgerne størst, så jeg har haft nogle fantastiske daggry sessions, ofte alene), helst sammen med de 4 andre locals, så der forhåbentlig er nogen der ser det, hvis man laver noget fedt.

Er der noget bestemt du øver dig på, inden Surfers Cup 2017?
Jeg har et træningsmål som hedder at logge 3000km på gps i år(2048km i 2016), og så blive hurtigere på slalomboardet, så jeg kan drille slalomsejlerne endnu mere i år, er bølgesejler by heart, men er begyndt at sejle slalom for 2 år siden og det giver en masse ekstra dage på vandet, så i sidste ende bliver man bedre i alle discipliner og det er jo det som er sjovt. I 2016 var jeg den eneste som sejlede både race-ranglisten og wave-freestyle-ranglisten. I år bliver indført en overall-rangliste, og så er håbet at der er flere som vil sejle med i begge ranglister, ellers så nupper jeg jo bare pokalen;-)

Hvilke forhold håber du, der bliver til stævnet?
Vind til 6,3eren og høj sol, det er det sjoveste slalom set-up

Deltager du i Ejsing, Lynæs eller begge stævner?
Indtil videre Ejsing, men hvis der kommer en åbning i kalenderen, kommer jeg også til Lynæs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.